Povím vám, že já osobně bych se bez zvířat už neobešla. Mám doma potkany a další křečky. Všichni říkají, že mám doma všelijakou havěť. Sice ano, možná to je havěť, ale já tuhle havěť mám opravdu hodně ráda. A to hlavně kvůli tomu, že s touto havětí u mě doma je veliká zábava. Jsem ráda, že mám potkana a několik křečků. Ještě stále uvažuji, že si pořídím někde zakrslého králíka nebo činčilu. Také jsem kdysi chtěla fretku, jenomže moje kamarádka říkala, že když měla fretku, tak to doma potom opravdu hodně páchlo. Říkala, že i když se ta fretka nechá vykastrovat, tak i tak stejně smrdí.

Potkani jsou velmi společenští.

Navíc ona je prý strašně hyperaktivní. Je prý víc hyperaktivní než nějaký sportovní pes. A tak jsem si řekla, že tohle raději riskovat nebudu. Že si možná pořídím nějakou malou činčilu. Velké akvárium a klec mám, takže tam by se mi do klece vešla opravdu krásně činčily. Možná i dvě činčily. Pokud i vy máte doma fretku nebo nějaké jiné hyperaktivní zvíře, tak to znamená, že se mu musíte opravdu hodně věnovat. Když máte jenom křečka, tak křeček nepotřebuje tolik pozornosti jako třeba pes anebo králík. Křeček je opravdu velký samotář. Proto jsem si řekla, že ti lidé, kteří jsou doma sami a mají hodně práce, tak by se jim jako zvíře nejvíce hodil křeček.

Zvířata mám ráda.

Protože křeček nebude vyžadovat takovou pozornost. Ale pokud jste doma stále a chcete někoho jako kamaráda, tak se vám bude hodit jak králík nebo činčila a fretka, tak také samozřejmě potkan. Pokud ještě chcete psa, tak bych doporučovala, abyste ale na svého psa měli vždy dostatek času. Protože když budete mít psa, tak ten samozřejmě bude vyžadovat opravdu hodně pozornosti. Více než nějaký malý králík. Proto jsem si řekla, že pes se hodí pro lidi, kteří jsou aktivní a také mají napsat více času. Ale i tak bych doporučovala, abyste se na každé zvíře vždy udělali nějaký ten čas.