Máte spadeno na koupi manželského dvojlůžka, jenže ceny těchto postelí z dřevěného masivu překračují váš rodinný rozpočet neúnosnou měrou, a tak to chcete řešit po svém? Pak vám navrhujeme vyrobit postel z europalet. Euro paleta je rozměrově i výrobně unifikovaný výrobek, má přesné rozměry 1200 x 800 mm a výšku 140 mm a počítá se s ní při přepravě zboží pro mnoho logistických skupin na celém světě. Vzhledem k tomu, že jsou euro palety v podstatě stejné, velmi snadno z nich vyrobíte právě postel. Jestliže palety sestavíte ve dvou řadách na sobě, získáte 30 cm vysokou postel, a započítáte-li k tomu ještě zdravotní matraci o síle 15 cm, bude vaše lůžko od země vysoké celkem 45 centimetrů od země, což je dostačující.

dřevěné palety

Palety sestavíte k sobě tak, že buď zhotovíte lůžko o šířce 160 cm a délce dva metry čtyřicet, což by stačilo pouze pro přespání, ale jistou možností je palety sestavit na šířku, tedy tak, že rozměry postele budou dva metry čtyřicet na šířku a dva metry čtyřicet na délku. V prvním případě vystačíte se čtyřmi paletami a ve druhém případě jich budete potřebovat šest.

dvě euro palety

Výhodou toho druhého řešení je vytvoření bočních a jedné přední odkládací plochy kolem postele ze tří stran. Tuto plochu obložíte stavebním řezivem – dřevěnými deskami z masivu, které pak opatříte nátěrem, například bezbarvým lakem, a získáte tím krásný originální nábytek. Euro dřevěné palety můžete dřevem obložit i z boku a ponechat na některých místech otvory, kam umístíte LED diodové osvětlení.

Vaše lůžko bude nejen nevšední záležitost, ale také překrásný dřevěný výrobek velice pevný a robustní. Budete mít jistotu, že se pod vámi při milování neprolomí, a když si tu budou chtít hrát vaše děti a skotačit na posteli, ať se tu klidně vydovádí, protože postel z palet má ve skutečnosti nosnost několika tun.