Také se vás v dohledné době bude týkat revitalizace bytového domu, jehož součástí jsou i balkony? V České republice se stále nachází objekty v původním stavu, tedy kupříkladu postavené v šedesátých letech minulého století, s původní fasádou a někde dokonce s původními dřevěnými okny, vchodovými dveřmi a zábradlím na balkonech. Balkonová zábradlí na těchto stavbách sice mohou co se týče statiky a bezpečnosti vyhovovat, ale přece jen se tu a tam na nich podepisuje koroze a nevypadá to zrovna k světu. Jestliže se rozhodnete revitalizovat dům, vyplácí se zábradlí na balkon vyměnit za nová. Vyvstává pak tedy otázka, v jakém duchu by měl tento proces probíhat.

dům po revitalizaci

Zasklený balkon promění dům k nepoznání

Jestliže jste se dosud nerozhodli, jakou podobu vašemu zábradlí vtisknout, mohli byste alespoň zvážit, zda nedat přednost tvrzenému sklu. Toto řešení mění ráz stavby k nepoznání a nemáte-li představu, jak to asi bude u vás vypadat, prohlédněte si na Internetu některé vyhotovené projekty, zdokumentované na fotografiích. Tvrzené sklo poskytuje řadu předností, mezi nimi i to, že se z balkonu stane zimní zahrada či skleník, obyvatelný i v zimních měsících.

staré zábradlí na balkoně

Uzavřený balkon do skleněné výplně okamžitě uvnitř prostoru zvýší jeho teplotu, v létě vám to nevadí, protože můžete tudy pohodlně větrat a v zimě to naopak přijde vhod, čímž ušetříte za vytápění a zároveň tu lze pěstovat některé druhy pokojových rostlin. Na podlahu balkonu lze položit koberec, protože díky skleněné výplni dovnitř nezatéká, a prodloužíte si tím obytný prostor. Jestliže je spodní část výplně z mléčného skla, budete tu mít i dostatek soukromí na opalování a jiné intimní procesy, například na posezení s přáteli u skládacího stolku. A vypít si svůj čaj nebo zdravou náhražku kávy v takovémto krásném prostředí se vám určitě bude zamlouvat.